donderdag 30 juni 2011

... en wegwezen!

Jesper 's ochtends vroeg in de lege container
Het zit erop: Alle spullen zijn ingepakt, de dozen genummerd en in de container geladen. Woensdagochtend al voor 8 uur kwam de container aan en na een dag hard werken (voor Canadese begrippen dan) ging onze inboedel om 16.45 uur op weg naar Brampton. Daar gaat hij op de trein naar Montreal, vervolgens met de Maersk Penang naar Rotterdam, over de Rijn naar Zwitserland en dan nog een klein stukje trucken naar ons nieuwe huis waar alles hopelijk eind juli in goede staat aankomt. (We zijn niet zo heel erg ondersteboven van de inpaktechnieken van dit verhuisbedrijf, dus we zien wel waar het schip strandt, haha!)

Onverwacht werden we bij de familie De Paz uitgenodigd voor het avondeten: Gezellig, gemakkelijk en leuk voor Jesper, want zo kon hij nog wat extra tijd met zijn vriendinnen doorbrengen. Ondertussen waren de nieuwe bewoners gearriveerd* en al snel werd er bij hen aangebeld door wat vriendjes van Jesper (en Jesper zelf ook). Het is te hopen dat ze zich niet al te vaak vergissen en onthouden dat Jesper daar niet meer woont.

Omdat we de overdracht van ons huis, op verzoek van de kopers, één dag hebben vervroegd slapen we nog een dag in het hotel. Vanochtend was het Jesper's allerlaatste schooldag op PJP. Dit keer was het afscheid van zijn vriendjes dus echt definitief. Jesper begint toch ook wel een beetje nerveus te worden denk ik, want hij wordt steeds meer baldadig. Nog even de tijd doden en dan vliegen we straks om 21.05 met Air Canada naar Zürich.

* De overdracht gaat hier anders dan in Nederland. Maandagochtend hadden we al een set sleutels bij onze advocaat achtergelaten. Zij geeft ze door aan de advocaat van de kopers, die ze weer aan hen overhandigt en de resterende sleutels hebben we in huis neer gelegd. Even een belletje dat we klaar waren en dat ze in het huis konden en dat was het.

5 opmerkingen:

  1. Volgens mijn blogger info is dit bericht 16 uur geleden geplaatst, maar de datum zegt 30 juni.... Loop ik achter of het blog?
    Hoe dan ook, jullie zijn verhuisd! Dag Canada en hallo Zwitserland!
    Veel geluk in jullie nieuwe stek!
    Groetjes uit een zeer heet Canada!
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was er 30 juni aan begonnen, maar ik heb het gisteren pas gepubliceerd. Gewoon niet eerder aan toegekomen in alle verhuis- en reisgekte; ondertussen zitten we alweer in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh jeetje.... verwarrend allemaal, maar keep us posted!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat ziet Jesper er triest uit op die foto...
    Hebben jullie je draai al een beetje gevonden in Zwitserland? Ik kijk uit naar je volgende berichten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lekker even bijtanken in nederland dus?
    wanneer ga je verder naar zwitserland?
    Geniet in ieder geval weer even van het heerlijke nederlandse weer;) en succes met de rest van de verhuizing!

    Liefs, Majel

    BeantwoordenVerwijderen