zondag 14 augustus 2011

Even geen dozen!

Wilhelm Tell Jr.
De afgelopen twee weken heb ik aardig wat dozen uit kunnen pakken en er stond zo ondertussen dan ook een aardige stapel platgemaakt karton en dozen met inpakpapier in de logeerkamer. Gisterochtend is die hele berg opgehaald door het verhuisbedrijf. Heerlijk, kan ik tenminste weer ademhalen! Wat blijft zijn vooral dozen met boeken, wat babyspul en sport gerelateerde handel. Nou, dat heeft geen haast.

Martijn heeft eerst zijn wekelijkse ritje naar Hohentengen in Duitsland gemaakt om goedkoop (wordt steeds goedkoper!) boodschappen in te slaan. Na de lunch zijn de mannen het buitenbad (Badi) in Niederweningen wezen verkennen, terwijl Julia en ik even genoten van de rust. Toen ze enthousiast en opgefrist terug kwamen zijn we met zijn allen naar Kaiserstuhl gereden.

Kaiserstuhl is een middeleeuws stadje aan de oever van de Rijn, zo'n 15 minuten rijden bij ons vandaan. Martijn gaat daar altijd de brug naar Duitsland over en had gezien dat ze dit weekend een Mittelalterfest (Middeleeuws feest) hadden. Helaas waren we net te laat voor de zwaardgevechten in de ridderarena (blijkbaar hielden de mannen met zwaarden het maar 15 minuten vol), moest Jesper precies plassen toen het Puppentheater begon, maar we hebben ons er toch een paar uurtjes vermaakt.

Het babybad, een van de drie baden
Na het succes van gisteren besloten we vandaag met het hele gezin naar het Badi te gaan. We hebben de wagen volgeladen met alles wat we eventueel nodig konden hebben en vertrokken nog voor de lunch. Het was heerlijk! We hebben hier een zeer goede vervanging voor Bronte Pool gevonden, het enige nadeel is dat er 'maar' één lifeguard rondloopt - en zelfs dat niet, hij zit gewoon. Zelfs Jesper viel het op dat er boven bij de glijbaan geen begeleiding aanwezig was maar dat hij zelf moet beoordelen wanneer het veilig is. Het is even wennen, maar ik denk dat we de verantwoordelijkheid wel aankunnen!

Na de lagere temperaturen van de afgelopen dagen was het water nogal fris, dus ik ben niet koppie onder gegaan, erger nog, ik geloof dat zelfs mijn enkels niet nat zijn geworden! Voor de kinderen maakte het niets uit hoor! Jesper bleef van de glijbaan gaan en Juul zat ook heerlijk te spetteren.

Nog één weekje, dan is de zomervakantie voorbij...

Meer foto's zijn te vinden op Flickr in de Zomer 2011 set.

2 opmerkingen:

  1. Dat is wel effe anders, eerst het overbeschermde Canada, waar bij wijze van bij elke stoeprand een waarschuwing stond en nu het "vrije" Zwitserland. Ook wel lekker dat je weer zelf effe kunt denken of beslissen of iets kan of niet zonder dat anderen het al voor je doen.
    Ziet er wel leuk uit, jullie dorpszwembad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er allemaal wel heerlijk ontspannen uit!
    dat dan weer wel;)

    Groetjes Majel

    BeantwoordenVerwijderen