maandag 14 mei 2012

Moederdag in Küssaburg


Mijn moederdag begon goed: Martijn had besloten NIET naar me te luisteren en had gisteren samen met Jesper toch een moederdag cadeautje gekocht. Op zoek naar Lego Kingdoms voor Jesper kwamen ze langs een filiaal van Lush. De zeeplucht was blijkbaar onweerstaanbaar, dus ze gingen naar binnen en kochten een leuk verwenpakket voor mij.

Het Mama Mia pakket is speciaal voor de moeder die niet van baden houdt/zich de tijd niet gunt lekker in bad te zitten/geen bad heeft  en bevat een blok handcrème, body conditioner, zeep, nagelriemcrème en een 'Washing Up Fairy?' Dus je zwaait met je toverstokje en hup! de vuile vaat is verdwenen? Helaas, de afwas moet je nog steeds zelf doen, maar de goede fee zorgt wel voor het schuim. En volgens de beschrijving ook voor zachte handen.

Een super leuk pakket en ook nog compleet veganistisch èn niet op dieren getest. Al denk ik niet dat Martijn zich daarvan bewust was. Maar, erg leuk dus. Dat hebben mijn mannen goed gedaan!

Nadat ik alles uitgebreid had bekeken zijn we de auto ingestapt en naar Duitsland gereden. (Dat klinkt alsof we binnen 5 minuten buiten stonden. Helaas, eer alle voorraad voor de kinderen is ingepakt en iedereen naar de WC is geweest ben je al snel een half uur verder.)

Oostkant en entree van Küssaburg
Net over de grens bij Bad Zurzach ligt Küssaberg en daarbij hoort slotruïne Küssaburg. Uiteraard met een restaurant onderaan het wandelpad. Vreemd genoeg was er weinig parkeergelegenheid. Ja, genoeg voor de bezoekers van het restaurant, maar voor de toeristisch trekpleister was er maar een beetje plek in het naastgelegen weiland gereserveerd. In de blubber dus. En laat ik nu precies leuke witte schoenen aan hebben ...

Vanaf 'de parkeerplaats' was het nog maar een klein stukje omhoog lopen naar de ruïne. De toegangspoort + (ophaal)brug en grootste deel van de muur aan die kant waren nog intact, dus dat deel was voor Jesper herkenbaar. Daarachter was het meeste tot op de fundering verdwenen en dat vroeg dus om wat meer fantasie. Gelukkig leest Jesper regelmatig uit zijn Lego Kingdoms boekje en heeft hij laatst bij oma Eef wat stukjes van het Lego kasteel meegekregen, dus hij weet wel zo'n beetje wat er allemaal in een burcht kan zijn. En waar de "kleine gaatjes in de muren" voor dienen. Hij vroeg ons ook waar de smid (die natuurlijk alle wapens maakt) zijn werkplaats was. Volgens de plattegrond was die nu net nergens te bekennen, dus hebben we hem maar in het dorp onderaan de heuvel geplaatst. Gelukkig accepteerde Jesper die uitleg.

Heel lang zijn we er niet gebleven, al kan je natuurlijk best leuk picknicken binnen de oude muren. Op de plek van de voormalige bakkerij is zelfs een Grillplatz aangelegd. Helaas hadden wij geen worsten bij ons om te grillen en met zicht op de rokende schoorsteen van de kerncentrale van Klingnau op te eten. (Die kerncentrale is trouwens dé reden waarom wij thuis jodiumtabletten hebben liggen - verstrekt door de gemeente.)

Het restaurant "in Bayerische Style" hebben we vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van de gasten en het feit dat het terras volledig in de schaduw ligt (hartje zomer vast wel lekker, maar vandaag was het best fris) links laten liggen en dus hebben we gewoon thuis van een late lunch genoten.

1 opmerking:

  1. Oooooooh producten van Lush! Ben ik dol op! Groot fan, ook van in bad gaan! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen