zondag 2 oktober 2011

De B&B is weer geopend!

Creatief met pompoen
Dankzij EY die Harry voor een business trip naar Moskou wilde sturen, konden we de eerste bezoekers in de agenda schrijven: Tamara en Frederike! Pas 2 1/2 jaar geleden hebben we hen in de YMCA of Oakville leren kennen en net als wij zijn ook zij afgelopen zomer verhuisd. Best wel speciaal dat ze ons nu in Zwitserland komen opzoeken.

Aangezien Jesper per schooljaar maar twee Jokerdagen heeft, moest hij donderdag en vrijdag gewoon naar school. Daarom had hij aan zijn juf gevraagd of Frederike die dagen mee mocht. Ze reageerde erg enthousiast en gaf Jesper een extra Leuchtski (Leuchtstreifen) mee. Na een iets te korte nachtrust liepen beide kinderen (en Julia en de mama's) even voor 8 uur naar school. Kwam Frederike nog huppelend het schoolplein op, toen ze de andere kinderen zag liep ze net zo hard weer weg. Heel begrijpelijk, alleen Jesper was natuurlijk zwaar teleurgesteld en wilde zonder haar ook niet naar binnen dus dat was even een gevecht. (Dat moeders met hulp van juf uiteraard heeft gewonnen.) De volgende dag was de maandelijkse Waldtag en weer wilde Frederike niet mee (gelijk had ze, het regende!), dus moest ik Jesper even naar school brengen. Terwijl Jesper zich uitleefde in het bos hebben wij thuis geknutseld (Frederike), met Julia gespeeld en geklaagd over het leven na Canada (Tamara en ik).

Na de lunch zijn we met zijn allen, inclusief Martijn die een middagje vrij had genomen, naar Jucker Farmart gereden. Deze boerderij doet ons denken aan Springridge in Milton (...). De ligging is geweldig zo aan de Pfaffikon See, de geitjes waren lief, de strobalen goed te beklimmen, de hangmatten erg comfortabel (!), de verse appelsap lekker en de pompoenen... Wow! Daar weten ze hier wel raad mee! Dat doet me eraan denken dat ik nog maar een foto op de facebook page van Springridge moet plaatsen. Misschien krijgt farmer John wel inspiratie. Bij Jucker doen ze elk jaar zeer creatief met hun pompoenen. Dit jaar was het thema Zwitserland en waren er displays van:
- een Victorinox zakmes
- Wilhelm Tell
- Heidi
- Murmeltiere
- Rütlischwur
- Matterhorn
- Zwitserse kaas
- Alpenhoorn-blazer (of zoiets)
(Kijk op flickr in de set Herfst 2011 voor de foto's)

Helaas hebben we de Kürbis regatta gemist; een roeiwedstrijd in megapompoenen, hoe verzin je het! Die wedstrijd was vorige week. Ook de jaarlijkse Meisterschaft im Kürbiswiegen (verkiezing grootste pompoen) maakten we niet mee, want die vindt pas op 2 oktober plaats*. Al lagen er wel al twee giga beauties heerlijk in het stro in de zon.

Fontein in Zurich See bij Mythenquai
Zaterdag zaten we weer in de nevel. Toch zijn we op de gok naar Zürich gereden, want we hoopten dat het onderweg een beetje zou opklaren. We hebben een binnendoor-weg genomen: Gewoon de Wehntalerstrasse (de doorgaande weg die ook door ons dorp loopt) uitrijden, een keer de hoek om en dan kom je vanzelf in het centrum van Zürich uit. Supermakkelijk! Parkeren was ook geen probleem in de garage bij het Hyatt, zodat we direct naar de (luxe) WC konden. De zon brak inderdaad door en de temperatuur was best aardig.  Voor een eerste indruk van de stad hebben we een stukje over de Limmatquai gelopen en hebben daar ook, heel Hollands, de meegebrachte broodjes opgegeten. Daarna zijn we de boot opgestapt voor een korte rondvaart (1 1/2 uur) over de Zürich See. We konden de kant zien, maar de bergen in de verte, en zelfs de Uetliberg, waren nog steeds in wolken gehuld.

Op weg naar huis zijn we nog even Regensberg ingelopen (ook toen nog geen zicht op de Alpen). Het was alleen wel even schrikken toen we bij de burcht aankwamen, want er was brand geweest in voormalig Restaurant Krone. Het pand leek volledig uitgebrand. Dat moet een angstige situatie zijn geweest, want het huis ligt boven/naast de stadspoort en aangezien het hier een Middeleeuwse burcht betreft, zijn alle panden daar oud (lees: veel hout) en aaneengesloten. Hoe dan ook, het was een trieste aanblik. Thuis heb ik het direct even gegoogled en gelukkig zijn er geen gewonden gevallen; de bewoners waren wakker gemaakt door hun twee honden en hebben op tijd het huis kunnen verlaten.

* Op 2 oktober is een nieuw Zwitsers record gevestigd door Beni Meier met een pompoen van 702 kilo! Een aardige prestatie; de nummer twee en drie haalden zelfs de 400 kilo niet!

3 opmerkingen:

  1. Klinkt als een gezellig bezoek!
    Mooie stad dat Zürich!
    Groetjes!
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jokerdagen... Die zwitsers zijn wel een stuk strenger ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar we vroeger woonden (Kasterlee, belgie) doen ze dat ook jaarlijks: eerst is er een weekend de pompoenenmarkt en nadien wordt er een wedstrijd gehouden waarbij men de gigantisch grote pompoenen uitholde en er mee in de Nete gaat varen. Echt grappig!

    BeantwoordenVerwijderen