zondag 25 maart 2012

Katzensee

Zandbak @ Badi Katzensee
We waren helemaal vergeten dat afgelopen nacht de zomertijd in zou gaan. Daarbij kwam dat zowel Jesper als Julia eindelijk eens konden uitslapen, Julia wel tot de kerkklokken gingen luiden en Jesper zelfs nog langer (dankzij het hockey gisteravond), en je begrijpt dat wij lekker laat uit bed waren. Veel te laat om ver weg van het mooie weer te genieten, dus we zochten het iets dichter bij huis. Eerst vond Martijn een speeltuin aan Lake Zürich -Spielplatz Zürichhorn. De speeltuin zag er leuk uit, met zomers ook een soort 'splash pad', maar toen ik verder las, zag ik dat de naast gelegen Chinese tuin precies vandaag de seizoensopening had, compleet met Jazz matinee en gratis toegang. Omdat wij verwachten dat dat wel veel publiek zal trekken, bewaren we die speeltuin wel voor een andere keer. Maar het is zeker het onthouden waard.

Iets dichter bij huis ligt de Katzensee (of op zijn Zwitsers: Chatzensee), een meertje vlak aan de Wehntalerstrasse gelegen waar we al ettelijke keren langs zijn gereden, maar nooit gestopt. Afgelopen winter werd er geschaatst en zomers is het strand geopend. Het ziet er altijd razend druk uit, dus we moeten maar eens kijken waarom dat is. Eigenlijk zijn het twee meertjes, de Untere Chatzensee waar het strand is en de Obere Chatzensee.

Nadat we onze auto hadden geparkeerd en het toilet van Waldhaus Katzensee bezocht, zijn we eerst naar dat strandje gelopen. Van afstand was te zien en te ruiken dat de publieke BBQ's goed werden gebruikt. De kinderen in de speeltuin werden dan ook compleet uitgerookt! Het geheel deed ons denken aan Lake Kelso in Milton (Canada), al hoef je hier geen hoge trap af te dalen naar het meer. En al was de speeltuin best leuk, verder vonden we het toch een treurig geheel, maar het is natuurlijk mogelijk dat de sfeer heel anders is als de bomen weer groen zijn en alle voorzieningen geopend. Het 80 meter lange zandstrand dat er volgens de website moet zijn hebben we ook niet gevonden.

Choo, choo!
Nadat Jesper en Julia zich even hebben uitgeleefd op de uch, uch, proest, proest glijbaan en in de zandbak (al was Julia het liefst gaan pootje baden) zijn we terug gelopen naar Waldhaus Katzensee; Een restaurant met een groot terras in de zon en een erg leuke, maar enigszins verouderde, speeltuin binnen de hekken (alle elektrische apparaten kosten CHF 1 per ritje). En, de grootste attractie, een minitreintje a la Zuiderpark: voor CHF 2 per kind (volwassenen CHF 3) rijdt Dampfbahn Katzensee een rondje over het hele terrein rond het restaurant. Jesper was zo enthousiast dat hij helemaal alleen een kaartje heeft gekocht en op de trein is gestapt! Even later kwam hij dolgelukkig terug met zijn 'geknipte' treinkaartje. We hadden trouwens geluk dat de trein reed, want het seizoen hiervoor is nog niet geopend, maar de machinist was voor het warme weer toch maar zijn bed uitgekomen.



Het eten liet even op zich wachten en ondertussen ging al ons kleingeld op aan de grote graafmachine, zweefmolen (vond Julia helemaal geweldig!), autootjes, etc. Onze lunch viel helaas een beetje tegen: Zowel Martijn als ik hadden een Berner Rösti besteld (= Rösti met ui, spek, kaas en een spiegelei), maar toen die voor mijn neus werd neergezet verging mij spontaan mijn eetlust; wat een kleddervette zooi hadden ze daarvan gemaakt zeg! Dan zag Jesper's kindermenu met schnitzel er een stuk aantrekkelijker uit. Martijn had honger en heeft zijn bordje braaf leeg gegeten, maar ik kwam niet verder dan een kwart. Na het eten mocht Jesper nog een keer met de trein, dit keer vergezeld van Julia en, voor de zekerheid, Martijn. Ik rende ondertussen met de camera voor de trein uit om her en der een foto te maken. Gelukkig is het geen hogesnelheidstrein!

Echt geen Hochnebel!

Koningin Julia slaat de pion
Nog meer foto's zijn te zien op Flickr in de nieuwe Lente 2012 set.

1 opmerking:

  1. Oh heerlijk al die lente foto's! Ziet er gelijk en stuk warmer uit.
    Dit jaar mochten we in Canada ook niet klagen! Springbreak in Canada in de korte broek!!!

    BeantwoordenVerwijderen