woensdag 4 april 2012

Sneak Peak

Ofwel: stiekem van te voren kijken! Bij Jesper op school is het Projekt Woche en het project is ... (drum roll):

Het trappenhuis verven!

Toen ik het hoorde kreeg ik al beelden in mijn hoofd van allemaal ukkies die met grote verfrollers vol latex de muren èn elkaar te lijf gaan. Uiteraard werd er hulp van de ouders gevraagd; meehelpen op de dag zelf of materialen verzorgen. Nu zit er een meisje bij Jesper in de klas waarvan de ouders een schilderbedrijf hebben, dus die hebben een groot deel bijgedragen. Gelukkig maar voor mij, want ik kan natuurlijk onmogelijk met Julia op sleeptouw aankomen.

Verzoek van de juffrouw was of de kinderen zoveel mogelijk lichaam-bedekkende oude kleding konden dragen, inclusief oude schoenen, want er kan wel eens verf op komen. Het is duidelijk dat ze zelf niet van dat kleine gespuis heeft rondlopen, anders had ze geweten dat kinderen geen oude kleding hebben, hooguit te kleine.


Dus afgelopen maandag ging Jesper in een ietwat te klein zwart shirt, een redelijk nieuwe spijkerbroek waar toch al gaten in zaten en afgetrapte schoenen naar school. Hij had er zin in. Van kinderarbeid heeft hij nog nooit gehoord en ach, of je nu verft op papier of op een muur, dat maakt toch niets uit; het laatste is zelfs leuker! Om twaalf uur kwam hij wonder boven wonder schoon thuis. "Heb je wel geverfd?" Jawel, en zijn pet was niet nodig, want ze hadden allemaal papieren mutsjes op. En nu bleek dus dat ze allerlei afbeeldingen op de muren moesten stencillen. Niets hoogstaands; je ziet eraan af dat het door kinderen is gedaan en dat mag. Het is tenslotte een kleuterschool!

Op dinsdagochtend konden ze weer aan de slag en dit keer ben ik even wezen kijken. Julia heb ik met driewieler en al op het schoolplein achter gelaten. Gewapend met Martijn's oude Blackberry kon ze de 'schilders' die pauze hadden bekijken. Natuurlijk bleek Jesper ook net schafttijd te hebben, maar heel snel had hij zich weer in zijn Malschurze gehesen en ging op aanwijzing van Elena's moeder aan de slag. Dit keer zat meneer wel van top tot teen onder de verf: Blauw en groen in zijn haar (geen mutsjes vandaag?), geel en rood op zijn arm en handen en rood op zijn broek. Dat wordt schrobben vanavond in bad! Ik heb even een paar foto's gemaakt en ben toen maar eens gaan kijken of Julia er nog was... 's Middags kon Jesper in Rietli (dat is de 'grote' school) aan de slag en woensdagochtend heeft hij nog maar 3 stencils hoeven doen en toen was het af.

Het eindresultaat van al dit harde werken wordt op dinsdagavond 17 april onthuld tijdens het "Offene Treppenhaus." Wordt vervolgd. (Als we gaan kijken tenminste.)

NB. Als je heel goed kijkt zie je op de grond gekleurde wol langs de muur liggen. Dat was om aan te geven welke kleur op welk deel van de muren moest komen. De kleuren verlopen in een regenboogpatroon.


2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig plan daar op school!
    Hebben ze de kinderen wel verteld dat je dit soort dingen niet thuis moet doen. Niet dat ze dadelijk thuis ook eens het treppenhaus een goeie beurt gaan geven!
    Wel leuk zo crea! Onze kinderen hadden op de basisschool elk jaar een projectweek met als afsluiting een kijkavond. Altijd een groot succes!

    BeantwoordenVerwijderen