zaterdag 3 december 2011

Onverwacht pakjesavond

Gaat 'ie mee in de zak, of niet?
Pakjesavond op een maandag is niet zo handig, vonden we. De kinderen moeten op tijd naar bed, Martijn zit midden in de maandafsluiting en kan dan zeker niet vroeger thuis zijn en dinsdags heeft Jesper de hele dag school en kan dus niet met zijn nieuwe spullen spelen. Dan maar plan B: Pakjesavond vindt vervroegd plaats en wel op zaterdagavond.

We hebben Jesper niets verteld, want anders staat hij de hele dag naar buiten te gluren en wordt elke poging om stiekem een zak cadeaus neer te zetten en te strooien om zeep geholpen. (Da's dus nog een voordeel van plan B.)

"Hoor de wind waait door de bomen" was heel toepasselijk deze avond. Wat een storm zeg! Zelfs de deuren (die niet op slot waren gedaan voor Piet) waaiden open! Na een snelle maaltijd dook Jesper voor de TV om  geconcentreerd naar het Sinterklaasjournaal te kijken en verdween Martijn 'naar de WC'.

Even later werd er luid op de achterdeur gebonsd. "Huh, is dat Piet? Maar het is toch nog geen maandag?" Terwijl Jesper bij de achterdeur naar buiten gluurde -en de Zak van Sinterklaas vond- werd er gestrooid via de keukendeur. Op al dit kabaal moest Martijn wel afkomen natuurlijk!

Bij Jesper's eerste pakje zat een brief van Zwitserland Piet: Blijkbaar heeft hij het dit jaar zo druk, dat hij vanavond maar vast langs was gekomen. Niet dat die boodschap overkwam, want Jesper was in een recordtempo de zak aan het leeghalen! Het laatste cadeau was voor papa en mama. "Dat is [een remote] voor de Wii. Hè? Die hebben we toch niet?" Ik: "Zal dan... wat denk je? Zal Piet ook een Wii hebben gebracht? Maar waar zal die staan dan?" Dat raadsel had hij snel opgelost, want een Wii staat in de kelder. Natuurlijk! Je snapt dat het even duurde voor wij de kelder weer uit waren, ook al had Piet de Wii al voor ons geïnstalleerd (en getest!). Jesper was erg blij met zijn Lego en Sint had, heel ouderwets, ook voor iedereen een puzzel in de zak gestopt. Ook die vielen in de smaak.

Nadat iedereen weer een beetje rustig was geworden, werd het enige nadeel van plan B duidelijk. Jesper: "Ik heb een beetje een probleem... Ik heb nog een heleboel tekeningen voor Sinterklaas en een Pietenmuts voor Piet gemaakt. Kan Piet die nog wel komen halen?" Dat teleurgestelde gezichtje, geweldig gewoon! Maar mama heeft overal een oplossing voor, want Piet moet toch nog een keer terugkomen om de zak op te halen, dus kan Jesper alles gewoon bij de kachel neerzetten. "En kan ik dan ook nog een keer mijn schoen zetten? Want het is wel mijn dag vandaag?" Nou Jesper, daar zou ik niet teveel van verwachten!

3 opmerkingen:

  1. Haha, ook al heb je een fantastisch plan B... het is toch altijd wel stressig om het goed aan het lopen te hebben!!!
    Maar het is jullie gelukt!
    Gr. Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is voor Sint en Piet vast een heel stuk makkelijker nu ze niet meer speciaal naar Canada moeten komen, maar jullie in Zwitserland kunnen komen verrassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaha wat leuk! en wat zijn de kids al groot!! xxx uit Vietnam

    BeantwoordenVerwijderen